Seminarier och kundaktiviteter

Spontanansökan

Trygghetsstiftelsen arrangerar kontinuerligt seminarier och webbinarier. Syftet med dessa jobbsökaraktiviteter är att stödja dig i dina ansträngningar att hitta en ny försörjning. Målet är att du ska få ett nytt arbete eller starta eget företag så fort som möjligt. En majoritet av dem som går på våra aktiviteter säger att det har bidragit till att få ett nytt jobb eller att framgångsrikt driva ett eget företag.

Kontakta din rådgivare på Trygghetsstiftelsen och diskutera gemensamt vilka seminarier som passar just dig bäst. Om du har sökt jobb nyligen kanske du bara behöver träna dig inför intervjusituationen, var det länge sedan du sökte jobb kan insatserna vara mer omfattande. På Mina sidor hittar du information om alla våra seminarier, och det är också där du anmäler dig. 

Syftet med aktiviteterna är att du:

  • arbetar fram en strukturerad och tidsatt jobbsökarplan,
  • får ökad självkännedom och kan ringa in vilka slags jobb som finns att söka,
  • ska kunna beskriva din kompetens och arbeta fram bra ansökningshandlingar,
  • ska kunna marknadsföra dig själv mot nya arbetsgivare vid till exempel anställningsintervjuer, 
  • får goda kunskaper om arbetsmarknaden och rekryteringsprocessen,
  • får lära dig att använda ditt kontaktnät på ett effektivt sätt. 

Du har även tillgång till distansutbildningar via Klickdata och möjlighet att bättra på dina grundläggande datakunskaper.

Praktiskt kring aktiviteterna

Våra aktiviteter bedrivs vanligen på fem orter nämligen Stockholm, Malmö, Göteborg, Umeå och Uppsala. Vi ordnar även aktiviteter på andra orter om det finns tillräckligt många deltagare. Vi kan målgruppsanpassa aktiviteterna om det finns större grupper med liknande behov.