Datum

03
jun

Tid

13:30 - 14:15

Typ

Webinarie

Att omvandla trender till konkret verksamhetsnytta

För alla organisationer är det viktigt att förstå vad som händer i omvärlden och anpassa sin verksamhet till det. För myndigheter gäller det att göra rätt satsningar för framtiden, att förstå hur kompetensbehovet förändras och att se till att man kan fortsätta fullgöra sitt uppdrag på bästa möjliga sätt.

Att vara förberedd

 För att kunna vara förberedd behöver du hålla koll på din omvärld. I det arbetet är en systematisk analys av trender ett bra sätt att få en ökad förståelse av omvärlden. Arbetet med lokala omställningsmedel är en process där första steget handlar om förberedelser. Det kan göras på flera olika sätt, där omvärldsanalys är en del.

Analysera trender en del av omvärldsanalysen 

Henrik vid flera tillfällen föreläst och utbildat om omvärldsanalys. Seminariets syfte är att ge kunskap och verktyg för att kunna få stöd och utveckla den första fasen av processen kring de lokala omställningsmedlen. Att analysera trender är en del i det heldagsseminarium i omvärldsanalys som Henrik har gett tidigare. Är du intresserad av hela utbildningen kan du anmäla dig tillen heldag med Henrik i höst.

Webbinariets innehåll

På webbinariet kommer Henrik att fokusera på trender. Vad har trender för betydelse? Hur kan en bättre koll på trender i omvärlden utveckla verksamheten och medarbetarna?

Föreläsare

Henrik Sköld är omvärldsanalytiker på Post- och telestyrelsen och konsult. Han hjälper organisationer och företag att förstå vad som händer i omvärlden och hur man kan utveckla sin verksamhet.

Målgrupp

Du arbetar på en myndighet eller organisation ansluten till Trygghetsstiftelsen. Är du HR-/förhandlingschef, HR-specialist, central samordnare för lokala omställningsmedel, ordförande eller vice ordförande så tillhör du oftast vår målgrupp. Vi ser gärna att deltagande sker partsgemensamt.

Seminarieansvarig

Ylva Disheden

Information och frågor

För att deltaga i seminariet kommer du att behöva ladda ner ett program. När du anmäler dig får du en bekräftelse med informationen skickad till dig. Har du frågor kan maila till e-post: seminarium.lom@tsn.se eller ringa 08-613 14 35.

 

Frågor & Svar
Vad kan vi hjälpa dig med?
Hjälp