Julia Medarbetarporträtt

Stressen i en pressad situation kan ”golva” den mest anpassningsbara!

Se jobbsökandet som ett projekt, planera dina timmar. Se även till att finna tid till återhämtning säger Julia Nicander, administratör på Trygghetsstiftelsen.

Vad gjorde du innan du kom till Trygghetsstiftelsen?
I grunden är jag personalvetare, men kände ganska snabbt att den coachande delen av min utbildning lockade mig mest. Efter min examen började jag arbetade som karriärvägledare/coach på Folkuniversitets program ”Korta Vägen”, en utbildning för nyanlända akademiker. Här arbetade jag med coachande samtal, men även undervisning i Arbetsmarknadskunskap och språkträning. Jag jobbade här i tre år, eller fram tills att vi förlorade vår upphandling och blev uppsagda hela bunten. En rejäl omställning!

Vad betyder omställning för dig?
Ordet omställning för mig innebär förändringsarbete, i syfte att både kunna hantera de inre delarna av en förändring, men också att trassla ut de rent praktiska bitarna utan att bli överväldigad. 

Har du några tips till den som söker nytt jobb?
Till den som söker nytt jobb är mitt råd att planera och kartlägga. Se jobbsökandet som ett projekt, planera dina timmar. Se även till att finna tid till återhämtning. Stressen som kommer när du är i en ny och kanske pressad situation, eller väntar på besked från arbetsgivare kan golva även den mest anpassningsbara. Var heller inte rädd för att ta ett jobb som inte motsvarar dina planer, varför inte prova något nytt medan du letar efter drömjobbet? Kanske förändras dina drömmar på kuppen.

Vad motiverar dig i rollen som administratör?
Som administratör kan jag ständigt använda mig av frasen ”Det löser jag!”. Jag uppskattar att arbeta stöttande och vill att det ska vara enkelt att komma till mig och be om avlastning, vad det än må handla om.