Trygghetsstiftelsen rekryterar två nya enhetschefer

Trygghetsstiftelsen genomför en omorganisation och rekryterar i samband med den två nya enhetschefer Said Maroufkhani och Åsa Helldén Ruocco, båda börjar den 15 augusti.

- Jag är väldigt glad att vi har lyckats rekrytera två så uppskattade chefer med olika och kompletterande erfarenheter till Trygghetsstiftelsen, säger Åsa Lindh, Trygghetstiftelsens vd. Tillsammans med oss andra kommer de att bidra till Trygghetsstiftelsens fortsatta utvecklingsresa. Jag hälsar dem varmt välkomna till vår fantastiska organisation

Said Maroufkhani

- Jag tycker att det ska bli väldigt roligt att få vara med från början och bygga upp en ny organisation, det ser jag verkligen fram emot, säger Said Maroufkhani. Jag har förstått att det har varit en del arbete bakom den nya organisationen och att en noggrann genomlysning har genomförts. Nu handlar det om att få den nya organisationen på plats.

Said började arbeta på CGI för cirka tre år sedan och har haft ansvar för kundrelationer gentemot ett antal statliga myndigheter. Det var främst hans intresse för IT-relaterade frågor och en nyfikenhet för arbete inom det privata näringslivet som lockade honom dit. Han ville dessutom vara med och bidra till att effektivisera den offentliga verksamheten med hjälp av digitaliseringar.

Innan CGI arbetade Said på Arbetsförmedlingen under 22 år. Han började där som arbetsförmedlare men ganska snart fick han uppdrag som kursledare för arbetssökande och höll i motivationshöjande kurser. Efter ett par år gick han till AMS som utredare. Said fick sin första chefsroll 2006 och 2010 kom han in i myndighetens ledningsgrupp som strategisk rådgivare till generaldirektören.

Åsa Helldén Ruocco

- Det känns väldigt spännande och motiverande att få komma till Trygghetsstiftelsen i det här skedet när vi börjar i en ny organisation, säger Åsa Helldén Rocco. Jag ska lära känna de jag ska börja jobba med och hela stiftelsen och jag vill höra vad som skapar entusiasm hos var och en och vad som driver.

Åsa kommer närmast från Gullers grupp där hon idag jobbar som coach och rådgivare för samhällsaktörer och främst deras chefer och ledningar.

Under tre år var hon adjungerad professor i strategisk kommunikation på Mittuniversitetet i Sundsvall och var under några år vd och delägare i en kommunikationsbyrå som köptes upp av Gullers där hon jobbat de senaste fyra åren. Mellan 2016 och 2018 var hon generalsekreterare för Civilförsvarsförbundet.

Innan dess har hon jobbat som kommunikationschef hos ett antal olika privata arbetsgivare bland annat AstraZeneca, Abbott och säkerhets- och försvarsföretaget Saab. I tio år jobbade hon på Arbetsmarknadsverket med bland annat vägledning, processledning och omställningsarbete.

 

Frågor & Svar
Vad kan vi hjälpa dig med?
Hjälp