2/10 - Att arbeta för EU - är det något för mig? Webbinarium

2 oktober kl 13:00-16:00

EU:s institutioner erbjuder en stimulerande och utmanande arbetsplats. EU välkomnar ansökningar från människor med alla utbildningsinriktningar och erbjuder en miljö med arbetskamrater från olika kulturer och med vitt skilda bakgrunder. EU erbjuder ett brett utbud av karriärvägar och konkurrenskraftiga löner.

Du som är medborgare i ett EU-land, har en akademisk examen och talar två EU-språk är behörig att söka till EU:s uttagningsprov. Forskarexamen och olika specialistkunskaper är särskilt meriterande för att kunna söka de specialisttjänster som utlyses. Är du nyfiken på om arbete inom EU är något för dig är du välkommen att fördjupa dina kunskaper på detta seminarium.

Innehåll
Vad innebär det att arbeta för EU ? Vad kan tjänsterna innehålla och vilka villkor erbjuds man som anställd vid EU:s olika institutioner?
Hur går rekryteringen till och vem kan söka?

Mål
Målet är att du ska få en orientering i hur det är att arbeta inom EU:s institutioner för att kunna ta ställning till om det kan vara ett intressant yrkesval för dig.

Praktisk information:
För att vara behörig att söka till EU:s uttagningsprov för handläggare behöver du ha medborgarskap i ett EU-land, tala minst två EU-språk samt inneha en akademisk examen.
Vi vill därför att du uppfyller dessa kriterier även för att delta i seminariet / webbinariet.

Inför anmälan
Skicka ditt cv till seminarium.stockholm@tsn.se och märk mailet med EU-seminarium så att vi kan anpassa seminariet utifrån dina kompetensområden och erfarenheter.

Seminariet hålls tillsammans med Universitets- och högskolerådet som har regeringens uppdrag att informera om och främja arbete inom EU:s institutioner.
Seminarieledare är Manuela Leijerfelt från Sirius EU-Byrå. Manuela har lång erfarenhet som utbildare och expertrådgivare kring EU-frågor. Manuela leder sedan många år besöksresor till Bryssel och EU:s institutioner. Hon har mer än 25 års erfarenhet av EU:s verksamhet och funktionssätt, förvärvad genom arbete inom EU:s institutioner (Kommissionen och Europaparlamentet) såväl som genom arbeten inom svensk statsförvaltning (Riksdag, departement och myndigheter).

Med på seminariet är också Petra Göransson från Universitets- och högskolerådet.

Datum och tid
Tisdag 2 oktober kl 13:00-16:00

URL
Länken till webbinariet förmedlas vid platsbokning

Anmälan sker via Mina Sidor Kund...

Mer information


Detta är ett webbinarium som sänds online
För information om hur du deltar på plats se här...


Säkerställ att du möter kraven för att få delta


Skicka ditt cv till seminarium.stockholm@tsn.se i samband med din anmälan