Ingrid har efterfrågade kunskaper

När Ingrid Karlsson blev uppsagd tvivlade hon på sin kompetens och tänkte att hon var för gammal för att fått ett nytt jobb. Men hon har blivit kallad till många intervjuer och erbjudits flera jobb, bland annat genom Trygghetsstiftelsens rekryteringsservice.

Nu vet hon att hon har kunskaper som faktiskt efterfrågas.

Ingrid Karlsson hade jobbat många år på Va-nämnden när beslutet togs att nämnden skulle avvecklas. Utredningen om avveckling hade pågått under flera år men när avvecklingsbeslutet väl var taget gick det ganska fort. Det blev ingen verksamhetsövergång och all personal blev uppsagd och samtidigt anmälda av arbetsgivaren till Trygghetsstiftelsen.

Tester synliggjorde kompetensen

Ingrid hade inga förhoppningar och ingen tro på hur det skulle bli. Hon var 59 år och hade jobbat sedan hon var 18 år varav de senaste 27 åren på Va-nämnden. Hon hade inte någon bra cv, en tvåårig gymnasieutbildning och bara arbetsinriktade kurser. Hon hade aldrig tidigare varit arbetslös och inte haft någon kontakt med Arbetsförmedlingen. Det kändes väldigt svajigt.
Efter första träffen med en av Trygghetsstiftelsens rådgivare fick hon träffa en av stiftelsens coacher och hon säger att det kändes nästan som att gå till en psykolog.
– Det var jobbigt med mycket vånda men jag förstod att jag måste göra det här, berättar Ingrid. Coachen var en väldigt behaglig person att ha att göra med, hon var fantastisk. Hon frågade vad jag hade för drömmar och det visste jag inte. Jag fick göra olika digitala tester och såg vad jag vad bra på och mindre bra på och jag landade i att jag är bra på det som jag gör nu.

Ingrid anmälde sig till Trygghetsstiftelsens rekryteringsservice och det ledde till flera intervjuer och uppdrag. Bland annat ringde en gd-sekreterare och frågade om Ingrid ville ta över hennes arbetsuppgifter för en tid. Myndigheten skulle omorganiseras samtidigt som sekreteraren skulle sluta och man sökte efter någon som kunde ta tjänsten tillfälligt. Ingrid fick träffa generaldirektören på ett kort möte och blev erbjuden tjänsten. Totalt var hon där i sju månader och hon trivdes jättebra och säger att alla var vänliga och proffsiga.

Hennes långa erfarenhet efterfrågades

I samband med att vikariatet löpte ut var hon på flera intervjuer både för jobb som hon sökt själv och via Trygghetsstiftelens rekryteringsservice. Plötsligt hade hon fått två erbjudanden om jobb och hon tackade ja till en tjänst som assistent. Hon som tvivlat på sin kompetens och oroat sig för sin ålder.

– Det var ett tag som jag inte förstod riktigt att det var sant, min långa erfarenhet efterfrågades, säger hon nästan förundrad. Det kom rätt i tiden, trots min ålder och skrala erfarenhet.
Ingrids råd till den som blir av med jobbet är att tänka positivt och framåt. Vill man jobba så får man jobb, då går det absolut.

Catharina Eriksen

Frågor & Svar
Vad kan vi hjälpa dig med?
Hjälp