Sätt rätt ord på din kompetens

Få hjälp att paketera din kompetens så att du blir mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Jobbcoachen Eleonora Klang håller seminarium i kompetensinventering. Hon menar att den enskilt största konkurrensfördelen du har som arbetssökande är att paketera och förmedla din kompetens på rätt sätt.Genom att delta på det här seminariet ökar du chanserna att kamma hem jobbet!

Kompetensinventeringen handlar om att sätta ord på och paketera din kompetens för att sedan marknadsföra och förmedla ditt erbjudande på ett positivt, säljande och anpassat sätt till en arbetsgivare. Informationen du får fram kan du använda när du skriver cv, personligt brev, LinkedInprofil och du kan lyfta fram dina kompetenser när du nätverkar och när du går på intervjuer.

Vad är kompetensinventering och hur gör man? Kompetensinventeringen svarar på frågorna:

- Vem är jag? Handlar om att lyfta fram din personlighet dvs dina styrkor, drivkrafter och värderingar.

- Vad kan jag? Handlar om att mappa upp alla dina förvärvade kunskaper, erfarenheter och färdigheter som du fått med dig från tidigare jobb och utbildningar mm

- Vad vill jag? Här handlar det om att hitta dina drivkrafter, karriärmål och drömmar.

Anpassa ditt budskap till din blivande arbetsgivare När du söker ett jobb ska du anpassa ditt budskap och din paketering av dig själv efter profilen som arbetsgivaren söker efter. Vilka delar av din kompetens är relevanta för jobbet du söker? Anpassa, lyft fram och sälj in det som är mest relevant. Vilka erfarenheter kan vara de som göra att du sticker ut i mängden av sökande? För att upplevas som extra trovärdig och genuin så är det även viktigt att du lyfter fram konkreta exempel kopplat till dina kompetenser och erfarenheter.

Kunderbjudande Som kund hos Trygghetsstiftelsen har du möjlighet att få stöd av en konsult att göra en riktigt bra kompetensinventering och vi har även ett seminarium där du får lära dig hur man gör på ett strukturerat sätt.

Låter det här intressant?

Logga in på Mina sidor och läs mer och anmäl dig till nästa tillfälle.