Vill du läsa mer?

Det nya omställningsstudiestödet är till för dig som är mitt i arbetslivet och vill bredda din kompetens så att du blir mer attraktiv på arbetsmarknaden.

  • Hos CSN kan du läsa mer om vad omställningsstudiestödet innebär, och vad som krävs för att kunna söka det nya stödet.

Vilka är jobben att satsa på nu, och i framtiden? Arbetsförmedlingen har tagit fram en yrkesprognos över vilka jobb som förväntas ha bäst jobbchanser både på ett och på fem års sikt.

Den 1 oktober 2022 trädde en ny överenskommelse i kraft som bland annat omfattar ett nytt omställnings- och kompetensstöd på det statliga området. 

Länktips för dig som vill studera

Antagning.se 

Webbplatsen där du anmäler dig till utbildningar vid Sveriges universitet och högskolor.

Framtid.se
Här hittar du inspiration och information om 2 000 olika yrken och dess utbildningsvägar.

SACO 
Här finns bland annat den årliga rapporten Framtidsutsikter som presenterar SACO-förbundens arbetsmarknadsprognoser för ett antal av deras akademikeryrken.

Statistikmyndigheten SCB 
Analyser, trender och prognoser inom utbildningsområdet och arbetsmarknadsområdet, t ex Arbetskraftsbarometern

Studera.nu
Webbplatsen som informerar och inspirerar om högskoleutbildning från grundnivå upp till forskarnivå. Här finns också information om högskoleprovet, studentliv och utlandsstudier.

Skolverkets Utbildningsguide 
Grundläggande information om alla skolformer inklusive högskolestudier. Bra för dig som behöver en första basinformation.

Yrkeshögskolan 
För dig som funderar på att gå kurser eller utbildningar på Yrkeshögskolan. Här finns blandade yrkesområden och utbildningar, från några månader upp till två år.