Utmaningen för dig som söker jobb är att skapa ett intresse hos arbetsgivaren

Inse att jobbsökandet är ett heltidsjobb som du behöver prioritera. Hitta effektiva sökvägar och håll dig uppdaterad på arbetsmarknaden.

Inventera bland dina kompetenser och marknadsför dem på bästa sätt för chans till intervju säger Niklas Eriksson, Rådgivare på Trygghetsstiftelsen.

Vilka är de vanligaste utmaningar för en person som har blivit uppsagd eller omlokaliserad?
Jag har hittills träffat många kunder från akademin. Deras utmaning är att lära sig språket, bygga nätverk och söka jobb på rätt sätt för att skapa intresse hos arbetsgivaren.

Vad motiverar dig i rollen som rådgivare?
Jag träffar många drivna människor i omställningsskedet. Det är ett häftigt jobb där jag får ta del av kundens resan till en ny lösning.

Finns det något stöd som är mer vanligt att personer som söker nytt jobb efterfrågar?
Jag stöter ofta på kunder som är klara med akademin och vill jobba i industrin. De efterfrågar ”Transferable skills training” – Konsten att översätta sina kunskaper från akademin till arbetsmarknaden. Jag upplever att många kan mer än vad de tror. Vi på Trygghetsstiftelsen har erfarna konsulter som hjälper kunden att inventera kunskaperna som sedan paketeras och används i jobbsökarprocessen.

Vad är det bästa med att jobba på Trygghetsstiftelsen?
Att följa kunden i ett omställningsskede vidare mot nästa steg i karriären. När en ny lösning går i lås för kunden känner jag mig som rådgivare på Trygghetsstiftelsen riktigt glad. Jag får dessutom jobba tillsammans superhärliga och proffsiga kollegor vilket är ett stort plus.

Vad betyder omställning för dig?
Att sikta mot något nytt och att våga satsa på sig själv en stund.