Snabba besked i nya Kundcenter.  - Jag brinner verkligen för god kundservice säger Jennie Gröndahl

Trygghetsstiftelsen satsar på ett nytt kundcenter för att vara mer tillgängliga för sina kunder. En av de nya medarbetarna är Jennie Gröndahl. –Jag brinner verkligen för god kundservice, säger hon.

Klockan närmar sig ett och det är lite trångt på Trygghetsstiftelsen kontor på Regeringsgatan i centrala Stockholm. Här finns kunder som ska vara med på ett seminarium om hur en anställningsintervju fungerar. Samtidigt ringer telefonen och flera medarbetare kommer tillbaka från lunchen.

Det var i samband med Trygghetsstiftelsens omorganisation förra året som det nya kundcentret kom till, och växte till nuvarande fyra personer. Tanken är att kunderna enkelt och snabbt ska få svar på sina frågor via telefon och mejl. Samtidigt som de stöttar övriga funktioner och därmed frigör tid för ytterligare kundkontakt framför allt för rådgivarna.

Jennie Gröndahl började på Trygghetsstiftelsen i höstas och kom då närmast från ett utbildningsföretag.

–Min tidigare arbetsplats skulle flytta sin verksamhet en bit utanför stan och då började jag se mig om efter något annat. Jag fastnade direkt för Trygghetsstiftelsens annons eftersom det handlade om Kundservice och om att starta något nytt, säger hon.

Efter intervjuer både med rekryteringsbyrån Wise och med ansvariga på Trygghetsstiftelsen började Jennie Gröndahl sitt nya jobb den 2 september förra året. På frågan om hennes första goda intryck håller i sig svarar hon ja utan att tveka.

–Min första arbetsdag sammanföll med ”TSN-dagarna”, då hela personalen träffas för olika aktiviteter. Det kändes fantastiskt att direkt få komma in i gänget och jag kände mig verkligen välkommen!

Nya Kundcenter svarar på alla generella frågor om Trygghetsstiftelsens verksamhet. Satsningen på en utökad växel och kundtjänst till ett renodlat kundcenter gör det lättare för kunderna att få en personlig kontakt och svar på sina frågor redan i första led.

– Många frågor handlar om ekonomisk ersättning, till exempel om förstärkning av a-kassan. Men det kan också handla om guidning på ”Mina sidor” eller på en digital utbildning. Det roligaste med en sådan här bred verksamhet är att jag lär mig nya saker varje dag, säger Jennie Gröndahl.

Till sin hjälp har Kundcenter gjort sina egna lathundar för olika områden, där man också listar svaren på de vanligaste frågorna. Förutom att svara på generella frågor uppdaterar man också intranätet och ser till att alla medarbetare vet hur telefonsystemet Touchpoint fungerar.

Jennie Gröndahl säger att enheten fungerar som ett nav eftersom man befinner sig mitt i verksamheten.

–I och med den direkta kundkontakten och samarbetet med våra kollegor får vi en bra överblick och vet vad som är på gång. Det märks att kunderna uppskattar den personliga kontakten när de ringer. Många befinner sig i en pressad situation och blir väldigt tacksamma när man lotsar dem rätt.

På frågan hur hon hanterar otrevliga kunder svarar Jennie Gröndahl att de inte verkar förekomma på Trygghetsstiftelsen.

–Visst kan någon vara lite stressad ibland, men det brukar snabbt gå över. Personligen tycker jag det är roligt att vända ett samtal till något positivt. Det är också roligt när man får ägna sig åt lite detektivarbete för kundernas räkning, säger Jennie Gröndahl, innan hon hastar vidare för att återkoppla till två kunder.

Carina Järvenhag

 

Mer om:

2019 växte Trygghetsstiftelsen från knappt 30 medarbetare till 40, och samtidigt rullades en ny organisation ut med tre enheter. Två av dessa enheter jobbar direkt ut mot kunderna och stöttar dem på vägen mot ny sysselsättning. Kundcenter stöttar samtliga enheter. Den tredje enheten arbetar med organisationens styrning och stöd.

 

Frågor & Svar
Vad kan vi hjälpa dig med?
Hjälp