Glad kvinna med långt hår

Enkelt med den nya portalen

Smidigt, enkelt och samtidigt ett klokt upplägg med anonymiserade kandidater. Det säger Sofie Ulfhielm, HR-partner på Försvarets Materielverk och användare av Trygghetsstiftelsens nya digitala portal för rekryteringsservice.

– Mina kolleger som har jobbat här längre än jag har använt rekryteringsservice tidigare och de var nöjda även då, men med den digitala portalen har processen blivit så mycket enklare, säger Sofie Ulfhielm.

Genom att lägga in en kravprofil i systemet med en kort beskrivning av verksamheten och den roll som ska tillsättas, klicka i de kunskaper och den erfarenhet som krävs så skapas ett uppdrag. Det matchas mot de av Trygghetsstiftelsens kunder som anmält sig till rekryteringsservice och som finns tillgängliga. Ett antal kandidater matchas automatiskt fram utifrån den profil som efterfrågas.

– Det är smidigt och jag har själv kontroll över uppdraget, det känns bra. Dessutom är upplägget med att personerna är anonymiserade fram till att vi får en matchning så klokt. Inga namn, personnummer eller liknande finns med, bara ett nummer. Först när vi matchar får jag tillgång till en persons cv.

Hittills har Sofie Ulfhielm rekryterat två personer från Trygghetsstiftelsens rekryteringsservice och har ett pågående uppdrag i portalen.

– Vi var förväntansfulla när den nya portalen kom och den har verkligen infriat våra förväntningar. Vi kommer absolut använda den även framåt, det fungerar både smidigt och enkelt, dessutom får vi kompetenta kandidater.

Gunilla Mild Nygren, frilansjournalist 
Magnus Liam Karlsson, fotograf