Det här är Trygghetsstiftelsen
- Trygghetsstiftelsen bildades av arbetsgivarna och fackförbunden på den statliga arbetsmarknaden
1990. - Uppdraget utgår från avtal om omställning, avtal om lokala omställningsmedel och överenskommelse om flexibilitet, omställningsförmåga och trygghet i den statliga sektorn.
- Erbjuder omställningsstöd till omkring 250 verksamheter inom det statliga avtalsområdet, vilket omfattar cirka 287 000 arbetstagare.
- Stödet från Trygghetsstiftelsen är frivilligt och majoriteten anmälda kunder väljer att ta del av det erbjudna stödet och möjligheterna som finns.
- Stödjer arbetstagare som blir uppsagda på grund av arbetsbrist eller till följd av sjukdom samt de vars tidsbegränsade anställning löper ut, att hitta ny sysselsättning. En annan kundgrupp är arbetstagare inom statlig sektor som kan ansöka om vägledning och yttrande till CSN för studier inom omställningsstudiestödet.
- Sex av tio kunder inom avtal om omställning går till ett nytt arbete, startar egen näringsverksamhet eller går till längre studier före uppsägningstidens slut (tillsvidareanställda) eller inom tre månader från att deras tidsbegränsade anställning har löpt ut (tidsbegränsat anställda).
- 41 anställda på våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Under 2023 anmäldes drygt 2 000 arbetstagare till stiftelsen av sina arbetsgivare – majoriteten från ett universitet eller en högskola. Sedan starten 1 oktober 2022 har över 2 700 arbetstagare ansökt hos Trygghetsstiftelsen inom ramen för grundläggande omställnings- och kompetensstöd, GOK, för att få vägledning, rådgivning eller yttrande skrivet för sin handläggning för omställningsstudier via CSN.
Trygghetsstiftelsens styrelse
Styrelsen bestämmer riktlinjer för verksamheten och ansvarar för förvaltningen av Trygghetsstiftelsens kapital.
Omställningsnämnden har två funktioner; att fatta beslut i vissa individärenden enligt avtalet och att tolka omställningsavtalet i vissa fall.
Styrelsen bestämmer riktlinjer för verksamheten och ansvarar för förvaltningen av Trygghetsstiftelsens kapital.
Omställningsnämnden har två funktioner; att fatta beslut i vissa individärenden enligt avtalet och att tolka omställningsavtalet i vissa fall.
Artiklar
![](/globalassets/bilder/1400x580-artiklar-press/trygghetsstiftelsen_hilleviengstrom_18-1400x580.jpg)
![](/globalassets/bilder/1400x580-kunder-och-coacher/1400x580linda-lo-johansson-22-.jpg)
![](/globalassets/bilder/1400x580-kunder-och-coacher/1400x580florin-2021.jpg)
![](/globalassets/bilder/1400x580-artiklar-press/trygghetsstiftelsen-hillevi-engstrom-13-1400x580.jpg)