Vi hjälper dig att hitta nästa jobb

Den här sidan är för dig som har eller har haft en tidsbegränsad anställning inom akademin. När din tidsbegränsade anställning löper ut ska din arbetsgivare anmäla dig till oss på Trygghetsstiftelsen. Vi har ett uppdrag att stötta dig på vägen till en ny sysselsättning. Det är helt frivilligt för dig att ta del av stödet och vi anpassar stödet utifrån dina behov. Vi har intervjuat flera personer från akademin som tagit del av vårt stöd och några av våra rådgivare och jobbcoacher.

Florin rådgivare på Stiftelsen
Som ett ankare i jobbsökar-tillvaron
En stor del av Trygghetsstiftelsens kunder kommer från akademin – universitet och högskolor. Men kännedomen om det stöd som erbjuds är låg, men väl där blir det ofta ett lyckosamt samspel för att komma vidare i karriären. Florin Dinu, rådgivare på Trygghetsstiftelsen...
Läs mer
Yildiz, glad kvinna
Coachen blev en brygga till nytt jobb
Jag är en extrovert person och kanske inte stereotypen för en forskare, säger Yildiz Kelahmetoglu och skrattar. Kanske just därför var steget till industrin naturligt efter att hon disputerade i december 2020. Stödet från Trygghetsstiftelsen hjälpte henne...
Läs mer
Anette Tandberg, coach
Säg ja till en coach!
Coachning handlar om så mycket mer än att hitta ett nytt jobb. Det är att lära sig självledarskap och att behålla energi och fokus för att nå sina mål. Det säger Anette Tandberg, som coachar kunder från Trygghetsstiftelsen, varav många från akademin.
Läs mer
Cristina, kund hos Stiftelsen
Ge inte upp! Att söka jobb tar tid
Uppmaningen kommer från Cristina Rigato, disputerad från Chalmers och arbetssökande i drygt ett år. Men skam den som ger sig, plötsligt lossnade det och hon fick flera positiva besked – och ett nytt jobb.
Läs mer
Netha, kund på stiftelsen
Värdefullt stöd vidare
Målet är att kunna kombinera läkaryrket med forskning för Netha Hussain. Som disputerad i klinisk neurovetenskap ville hon ut i vården för att bredda sina framtida möjligheter. Trygghetsstiftelsens insatser var ett stöd på vägen till specialisttjänstgöringen...
Läs mer
Niclas Linqvist, coach på stiftelensen
Bredda synen på din kompetens
När jag ser att det tänds ett ljus i ögonen, då ryser jag! Det säger Niclas Lindqvist, en av de coacher som arbetar för Trygghetsstiftelsen, framför allt med kunder från akademin. Det är alltid en utmaning att hamna mellan jobb, men med rätt stöd så går...
Läs mer
en bok och ett plasthjärta
Beredd att ta klivet
När Maria Dahls tidsbegränsade postdok-anställning på Lunds universitet var slut hade hon bestämt sig för att ta klivet in i industrin. Via HR-avdelningen fick hon kontakt med Trygghetsstiftelsen. Stödet därifrån blev avgörande för vägen vidare.
Läs mer
Annika Brobjer, coach på stiftelsen
Marknadsför dig själv i jobbsökandet
För den som vill fortsätta inom akademin är vägarna välkända, men vill du söka dig ut i industrin kan du behöva hjälp. Det säger Annika Brobjer, en av de coacher som var med och formulerade Trygghetsstiftelsens stöd för akademiker.
Läs mer
”Ta del av stiftelsens stöd”
Martina Grandin är en av Trygghetsstiftelsens disputerade kunder. Hon är jätteglad att hon tog hjälp av stiftelsen att komma vidare till ett nytt jobb och ser ingen anledning till att klara sig själv om man inte måste.
Läs mer
”Det är så roligt att gå bakom kulisserna i svenska språket.”
- Ett privilegium med att arbeta som språkcoach på Trygghetsstiftelsen är att jag kan ge individen det individen behöver, säger Ingrid Berntsson.
Läs mer
2:39
Forskaren som startade eget för att kommersialisera egen idé
Petra Sekyrova har lång erfarenhet som forskare inom den akademiska världen. När tjänsten som post doc tog slut på Karolinska Institutet tid slut behövde hon ny sysselsättning.
Läs mer
10:55
Vishnu went from academia to industry
Vishnu Bollamppalli went from academia to industry.
Läs mer