Det här kan Trygghetsstiftelsen hjälpa dig med

Trygghetsstiftelsen kommer att kunna erbjuda kompetensstöd i form av vägledning och rådgivning för dig som är statligt anställd. Syftet är att utifrån dina intressen, befintliga kunskaper, kompetenser och behov hitta utbildningar som passar dig och som efterfrågas av arbetsmarknaden. Kompetensstödet riktar sig även till dig vars anställning inom den statliga sektorn är på väg att upphöra eller redan har upphört. 

Om du ska söka omställningsstudiestöd för studier genom CSN så kommer du att behöva ett yttrande om att du uppfyller kriterierna för att få stöd. För dig som arbetar inom staten kan yttrandet ges av Trygghetsstiftelsen.

Från och med den 1 oktober kommer du att kunna anmäla dig via ett formulär på vår webbplats. 

Här har vi samlat frågor och svar, tips på vad du själv kan fundera på innan du kontaktar Trygghetsstiftelsen i höst, och länkar till mer information

Är Trygghetsstiftelsen din trygghetsorganisation? Se här

Sök på företagsnamn eller organisationsnummer

Länkar till mer information

Vanliga frågor och svar
Här är de vanligaste frågorna och svaren. Innan du har fått kontakt med en rådgivare som kan ge dig vägledning har vi svårt att ge några personliga svar.
Här hittar du frågor och svar
Fundera gärna på detta
Innan du kontaktar Trygghetsstiftelsen kan det vara bra att fundera på vad du du vill ha ut av studierna, och hur det kan stärka dig på arbetsmarknaden.
Läs om hur du förbereder dig
Länkar till mer information
Här finns länkar till mer information om omställningsstudiestödet, yrkesprognoser och överenskommelsen på det statliga området.
Fler länkar till omställningsstudiestödet