Möt våra kunder som har fått hjälp till ett nytt jobb eller annan sysselsättning

Här kan du ta del av några av våra kunders berättelser om hur det har varit att få hjälp av Trygghetsstiftelsen på vägen till ett nytt jobb eller annan sysselsättning.

2:02
“Coachen vidgade mina perspektiv”
När myndigheten som Anne Stigell jobbat på i 30 år skulle omlokaliseras hade hon inte möjlighet att flytta med. Efter två visstidsanställningar landade hon till sist en tillsvidaretjänst som utvecklingsledare. En resa där Trygghetsstiftelsens jobbcoach...
Läs mer
Louise, ung kvinna lutad mot en vägg
”Det är jobbigt, men det går!”
De orden från Trygghetsstiftelsens rådgivare fick Louise Erixon att hitta tillbaka till motivationen att söka jobb trots att det gått trögt under ett långt pandemiår.
Läs mer
Tiziana, kvinna i svart väst
Coachning med respekt gav nytt jobb
Med få fasta tjänster och långa rekryteringsprocesser är arbetssituationen inom akademin speciell. När forskaren Tiziana Sardiellos tjänst upphörde fann hon förståelse och respekt för sin situation hos Trygghetsstiftelsen.
Läs mer
Anette Stoltz
Söka jobb är ett heltidsjobb
Trots att Anette Stoltz hade en lång och framgångsrik karriär bakom sig och egen erfarenhet som coach var känslan av att bli arbetslös som en chock. Men tappat självförtroende växte igen tack vare stödet från Trygghetsstiftelsen.
Läs mer
2:02
Från Yrkesofficier till läkare
Utbildning kan många gånger vara nyckeln när vi startar om. När regementet lades ned fick yrkesofficeren Federico hjälp av Trygghetsstiftelsen.
Läs mer
Linda Lo Johansson
”Vem är jag utan mitt jobb?”
För Linda Johansson blev uppsägningen en kris. Det var omvälvande och hon kände sig vilsen, ensam och uppgiven. Som HR-specialist och coach ville hon klara situationen själv.
Läs mer
Berit en leende kvinna
Stöd från coachen gav kraft
När Berit Lennelöv blev uppsagd 2019 var hon fyllda 59 år. Hon gillade sitt jobb som löneadministratör och hade lång erfarenhet i yrket. Ändå kom tvivlen: Vem vill anställa mig? Kontakten med Trygghetsstiftelsens coach blev en vändpunkt och hon fick kraft...
Läs mer
Blond man med skägg
Anders fick modet att starta eget
Trygghetsstiftelsen erbjöd möjligheter för honom att förverkliga sin dröm och starta eget som grafiker inom dataspelsvärlden.
Läs mer
2:06
Oksana har hittat sitt drömjobb
Oksana fick hjälp av Trygghetsstiftelsen att ta sig till sitt drömjobb. Se filmen där hon säger att Trygghetsstiftelsen såg hennes potential och hjälpte henne att sikta högre än vad hon skulle ha gjort på egen hand.
Läs mer
Glad kvinna i röd blus
Förändringen fick Anna att växa
Hon fick en puff framåt av sin coach och tyckte att det var spännande att kartlägga sig själv och formulera sina drivkrafter.
Läs mer
2:38
Jörgen jobbar som IT-chef
Jörgen berättar om vad Trygghetsstiftelsen betydde för honom när han blev uppsagd i sluten på 90-talet från det då statliga SJ. Det handlar mycket om att stärka sitt självförtroende - och det tycker Jörgen att Trygghetsstiftelsen hjälpte honom med.
Läs mer
Mörkhårig kortklippt kvinna
Bra pepp viktigt för självkänslan
För Elmedina Cederskär, före detta handläggare på Migrationsverket, blev uppsägningen ett momentum: det var dags att sätta sig ner och tänka efter vad hon ville i livet.
Läs mer
Man med glasögon
En känsla av trygghet
Att förlora jobbet vid dryga 50 kändes inte så bra, men mötet med Trygghetsstiftelsens rådgivare formade nya tankar hos Per-Erik. Det gav honom ny energi.
Läs mer
2:04
Erik fick nytt jobb på Folkhälsomyndigheten
Här kan du ta del av Eriks berättelse och erfarenhet av Trygghetsstiftelsen.
Läs mer
Det går alltid att börja någonstans och varje lite rörelse leder någon annanstans
Muhamet Sadrijaj är en av de cirka 1 600 anställda som blev uppsagda från Arbetsförmedlingen 2019. Nu har han fått en ny tillsvidareanställning på Folktandvården.
Läs mer
Coachen frågade José om han ville flytta
När myndigheten där José arbetade skulle omlokaliseras fick han träffa en coach på Trygghetsstiftelsen för att få stöd i sina funderingar om sitt beslut om han skulle flytta med till nya orten eller säga upp sig.
Läs mer
0:53
Jag mår lika bra idag som jag gjorde när jag var 35 år och det är tack vare Trygghetsstiftelsens hjälp till nytt jobb!
Om jag inte hade fått jobbet på Partsrådet så hade jag lutat mig tillbaka och accepterat arbetslösheten. Därefter hade jag gått i pension. Tack vare den hjälp jag har fått hos Trygghetsstiftelsen så är både min ekonomi och mitt välmående mycket bättre...
Läs mer
Samuel fick jobbet via Rekryteringsservice
Samuel Sällhärd hade jobbat som boendeansvarig på Migrationsverket i Sundsvall i två år när han blev uppsagd på grund av arbetsbrist och därmed anmäld till Trygghetsstiftelsen.
Läs mer