Möt våra kunder som har fått hjälp till ett nytt jobb eller annan sysselsättning

Här kan du ta del av några av våra kunders berättelser om hur det har varit att få hjälp av Trygghetsstiftelsen på vägen till ett nytt jobb eller annan sysselsättning. Du kan också läsa om hur våra rådgivare och coacher stöttar på olika sätt.

Mörkhårig kortklippt kvinna
Bra pepp viktigt för självkänslan
För Elmedina Cederskär, före detta handläggare på Migrationsverket, blev uppsägningen ett momentum: det var dags att sätta sig ner och tänka efter vad hon ville i livet.
Läs mer
2:06
Oksana har hittat sitt drömjobb
Oksana fick hjälp av Trygghetsstiftelsen att ta sig till sitt drömjobb. Se filmen där hon säger att Trygghetsstiftelsen såg hennes potential och hjälpte henne att sikta högre än vad hon skulle ha gjort på egen hand.
Läs mer
Glad kvinna i röd blus
Förändringen fick Anna att växa
Hon fick en puff framåt av sin coach och tyckte att det var spännande att kartlägga sig själv och formulera sina drivkrafter.
Läs mer
Blond man med skägg
Anders fick modet att starta eget
Trygghetsstiftelsen erbjöd möjligheter för honom att förverkliga sin dröm och starta eget som grafiker inom dataspelsvärlden.
Läs mer
2:45
Petras hjärta klappar för omställning
Som kund får du en spännande resa med Trygghetsstiftelsen, säger Petra som är en av Trygghetsstiftelsens rådgivare.
Läs mer
Man med glasögon
En känsla av trygghet
Att förlora jobbet vid dryga 50 kändes inte så bra, men mötet med Trygghetsstiftelsens rådgivare formade nya tankar hos Per-Erik. Det gav honom ny energi.
Läs mer
2:02
Från Yrkesofficier till läkare
Utbildning kan många gånger vara nyckeln när vi startar om. När regementet lades ned 2005 fick yrkesofficeren Federico hjälp av Trygghetsstiftelsen.
Läs mer
2:38
Jörgen jobbar som IT-chef
Jörgen berättar om vad Trygghetsstiftelsen betydde för honom när han blev uppsagd i sluten på 90-talet från det då statliga SJ. Det handlar mycket om att stärka sitt självförtroende - och det tycker Jörgen att Trygghetsstiftelsen hjälpte honom med.
Läs mer

Din berättelse

Att bli uppsagd kan vara mycket tufft, men det kan ofta leda till något gott. Vill du berätta om din resa mellan två jobb?  Att du delar med dig kan hjälpa någon annan som hamnat i samma situation.

Catharina Eriksen
Kommunikationsansvarig
Telefon : 08-613 14 80
2:39
Forskaren som startade eget för att kommersialisera egen idé
Petra Sekyrova har lång erfarenhet som forskare inom den akademiska världen. När tjänsten som post doc tog slut på Karolinska Institutet tid slut behövde hon ny sysselsättning.
Läs mer
2:04
Erik fick nytt jobb på Folkhälsomyndigheten
Här kan du ta del av Eriks berättelse och erfarenhet av Trygghetsstiftelsen.
Läs mer
Det går alltid att börja någonstans och varje lite rörelse leder någon annanstans
Muhamet Sadrijaj är en av de cirka 1 600 anställda som blev uppsagda från Arbetsförmedlingen 2019. Nu har han fått en ny tillsvidareanställning på Folktandvården.
Läs mer
0:53
Jag mår lika bra idag som jag gjorde när jag var 35 år och det är tack vare Trygghetsstiftelsens hjälp till nytt jobb!
Om jag inte hade fått jobbet på Partsrådet så hade jag lutat mig tillbaka och accepterat arbetslösheten. Därefter hade jag gått i pension. Tack vare den hjälp jag har fått hos Trygghetsstiftelsen så är både min ekonomi och mitt välmående mycket bättre...
Läs mer
Utbildning ledde Ramona till registratorsjobb
Våren 2018 blev Ramona arbetslös. Resan till nya jobbet var lite av en berg- och dalbana, men till slut kom hon i hamn. Ramona uppmanar andra jobbsökare att inte ge upp, utan att försöka se ljusglimtarna i tillvaron under sin jobbsökartid.
Läs mer
Coachen frågade José om han ville flytta
När myndigheten där José arbetade skulle omlokaliseras fick han träffa en coach på Trygghetsstiftelsen för att få stöd i sina funderingar om sitt beslut om han skulle flytta med till nya orten eller säga upp sig.
Läs mer
”Ta del av stiftelsens stöd”
Martina Grandin är en av Trygghetsstiftelsens disputerade kunder. Hon är jätteglad att hon tog hjälp av stiftelsen att komma vidare till ett nytt jobb och ser ingen anledning till att klara sig själv om man inte måste.
Läs mer
Lena startade eget företag
Genom Trygghetsstiftelsen fick Lena Slade ökad kunskap, ekonomiskt stöd och en stor portion mod som ledde till att hon vågade starta eget företag. Lena åtar sig IT-uppdrag och hennes företag ingår i ett paraplybolag för egenföretagande IT-konsulter.
Läs mer
Samuel fick jobbet via Rekryteringsservice
Samuel Sällhärd hade jobbat som boendeansvarig på Migrationsverket i Sundsvall i två år när han blev uppsagd på grund av arbetsbrist och därmed anmäld till Trygghetsstiftelsen.
Läs mer
Jag gör så lite men det betyder så mycket
Våga lyfta blicken för att få ett nytt perspektiv, berätta om ditt drömjobb, det kan vara början på något nytt.
Läs mer
10:55
Vishnu went from academia to industry
Vishnu Bollamppalli went from academia to industry.
Läs mer
1:48
Skönt att ha flyt
Jag behövde det där lilla fröet för att vidareutbilda mig och någon att bolla tankar med.
Läs mer
”Det är så roligt att gå bakom kulisserna i svenska språket.”
Intervju med Ingrid Berndtson, språkcoach på Trygghetsstiftelsen.
Läs mer
1:31
Deckarexperten startade eget
Kerstin Bergman är deckarexpert och älskar deckare. Hon driver ett eget företag, CrimeGarden, där hon i rollen som deckarexpert får uppdrag av bibliotek, mässor och festivaler.
Läs mer