Så stöttar Trygghetsstiftelsen dig till ny sysselsättning

Trygghetsstiftelsen jobbar aktivt för att hjälpa före detta statligt anställda till ny sysselsättning. Vi hjälper till med allt från inspirerande seminarier, kompetensinventering och jobbcoachning till ekonomiskt stöd.

Att förlora jobbet är ofta tungt, men det öppnar också upp för nya möjligheter. När du står inför en förändring finns vi för att hjälpa dig att hitta snabbaste vägen till nytt jobb. Med rätt inställning kan du ta dig långt och om du är sugen på förändring är rätt tid nu!

Söka jobb

Kanske har du glömt hur man gör när man skriver cv, eller vad man ska tänka på inför intervjun? Lugn, vi har koll på läget och finns för att hjälpa dig med just det. Oavsett om du har jobbat länge inom statlig verksamhet, om du har disputerat eller om din myndighet ska flytta hjälper vi dig på vägen till nytt jobb. En vanlig insats är att du får träffa en jobbcoach. 

Du som har blivit uppsagd till följd av sjukdom och som har särskilda behov kan också få hjälp med myndighetskontakter.

Seminarier och aktiviteter

Som ett komplement till vår jobbcoachning erbjuder vi på Trygghetsstiftelsen kontinuerligt seminarier och aktiviteter. Både på plats hos oss och på vår digitala utbildningsportal. Målet är ju att du ska hitta ett nytt arbete så snart som möjligt. Genom våra aktiviteter får du fart och fokus i jobbsökandet och konkreta tips och tricks för hur du ska gå tillväga under processen. Som kund hittar du information om tider och anmälan till våra seminarier och aktiviteter på Mina sidor.

Rekryteringsservice 

Många statliga arbetsgivare som behöver rekrytera nya medarbetare börjar sin rekrytering hos oss. På så sätt får du tillgång till en ”dold arbetsmarknad” där du har möjlighet att vara först på bollen. Som kund anmäler du dig till vår matchningstjänst på Mina sidor.  

Ekonomiskt stöd

Du har rätt att ansöka om ekonomiskt stöd om du antingen:

  • har blivit uppsagd på grund av arbetsbrist 
  • har blivit uppsagd på grund av sjukdom eller har ingått en överenskommelse om att anställningen ska upphöra som en följd av sjukdom förutsatt att arbetsgivaren har fullgjort rehabiliteringsskyldigheten och uttömt placeringsmöjligheterna.
  • har sagt upp dig själv på grund av omlokalisering
  • har haft en tidsbegränsad anställning som varat i minst tre år  (gäller dig som blev uppsagd före den 30 september 2022) 
  • har haft en tidsbegränsad anställning som varat i minst två år (gäller dig som blivit uppsagd efter den 1 oktober 2022)

Det stöd du kan få är inkomstförstärkning eller a-kasseförstärkning. Stödet ser olika ut beroende på hur länge du har varit anställd. När du blivit kund gör du din ansökan på Mina sidor.

Starta eget

Har du gått och ruvat på en grym affärsidé länge, men ännu inte gjort slag i saken? Vi har professionella starta eget-coacher som bedömer dina förutsättningar att lyckas. Med rätt dos motivation och vilja kan du få hjälp med att förtydliga din plan att ta steget. När du blir kund hos oss får du tillgång till Mina sidor och där kan du läsa mer om hur vi stöttar dig som vill bli egenföretagare.

Tidigt stöd vid omlokalisering (vid regeringsbeslut)

Coachande samtal - Om du behöver stöd för att fatta beslut om du vill flytta med till ny ort har du möjlighet att få 1-3 coachande samtal.

Tidigt stöd vid omlokalisering – Under vissa förutsättningar kan du få ett tidigt individuellt stöd av Trygghetsstiftelsen innan du har sagt upp dig eller blivit uppsagd. Förutsättningen är att din arbetsgivare och du tillsammans konstaterar att du är i behov av ett tidigt stöd för att stärka din anställningsbarhet. Du kan då få ta del av det stödet sex månader innan omlokaliseringen.

 

Frågor & Svar
Vad kan vi hjälpa dig med?
Hjälp