”Ta del av stiftelsens stöd”

Martina Grandin är en av Trygghetsstiftelsens disputerade kunder. Hon är jätteglad att hon tog hjälp av stiftelsen att komma vidare till ett nytt jobb och ser ingen anledning till att klara sig själv om man inte måste.

Martina studerade vid Uppsala universitet och fortsatte sedan som doktorand i tillämpad materialvetenskap. Hon disputerade i november 2017 och titulerar sig doktor i materialvetenskap.

Direkt efter disputationen anmälde universitetet Martina till Trygghetsstiftelsen och hon fick träffa en av stiftelsens rådgivare på ett planeringssamtal. Hon berättade då att hon kunde tänka sig en ganska bred arbetsmarknad och inte nödvändigtvis det som hon doktorerat i, det viktiga var att jobbet fanns i Uppsala. Hennes ursprungliga mål när hon började läsa i Uppsala var inte att stanna där efter studierna. Men idag ser hennes familjesituation annorlunda ut än den dagen hon flyttade dit och familjen är beroende av att bo i Uppsala.

Fick stöd av en coach

Martina sökte jobb utanför universitetet och fick stöd av en coach genom Trygghetsstiftelsen. Coachen och Martina träffades regelbundet under våren.

- Vi pratade om möjligheter och alternativ och hur jag skulle tänka, berättar Martina. Jag fick öva på intervjusituationen, och vi tittade tillsammans på mitt cv.

Martina fick ett brett stöd av sin coach och tillsammans bearbetade de olika jobb som hon sökte. De pratade om hur hon kunde förändra sig.

- Det var absolut till hjälp att ha en coach säger Martina. Det hade varit svårt annars att veta hur jag skulle utvecklas och gå vidare i jobbsökandet. Det var också bra för min självkänsla att ha någon som berättade att det inte var mig det berodde på när jag inte gick vidare. Coachen sa också att jobbsökandet får ta sin tid.

Martina berättar att hon kände osäkerhet och skulle kunna ha blivit mentalt nedbruten utan sin coach som stöttade. Förutom att stötta i jobbsökandet fick hon hjälp att öka sin kännedom om arbetsmarknaden.

Sökandet gav resultat

Hennes sökande gav resultat och i oktober började hon på en tjänst som produktionsplanerare hos ett företag i Uppsala. Företaget som tillverkar och säljer medicintekniska produkter över hela världen expanderar och Martinas uppgift är att ta ett helhetsgrepp över verksamheten.

- Jag är supernöjd, säger Martina. Helt plötsligt så funkar det.

Hon är jätteglad över att hon tog del av Trygghetsstiftelsens stöd för att komma framåt i sitt jobbsökande och hon uppmanar dem som har chansen att ta göra detsamma.

Catharina Eriksen