Åsa Krook, halvfigur

Perfekt matchat för Arbetsgivarverket

En tjänstledig medarbetare skapade ett behov av en vikarie. Då vände sig Åsa Krook, chef på Arbetsgivarverket till Trygghetsstiftelsens rekryteringsservice för att hitta rätt person. Det blev en perfekt matchning och så småningom en lyckad rekrytering.

Åsa Krook är väl bevandrad i Trygghetsstiftelsens verksamhet. Hon är ledamot i dess styrelse och var även en av förhandlarna till avtal om omställning och avtal om lokala omställningsmedel som tecknades 2015. Till vardags är hon chef för arbetsgivarutveckling inom Arbetsgivarverket med rådgivning, utlandsvillkorsfrågor och utbildningsverksamhet på sitt bord.

– Jag ser Trygghetsstiftelsens rekryteringsservice som en positiv del av uppdraget att stötta uppsagda till ett nytt jobb. För statliga arbetsgivare öppnar det en möjlighet att snabbt kunna tillsätta exempelvis vikariat med personer som redan kan statlig verksamhet, vilket är en stor fördel, konstaterar Åsa Krook.

Detta fungerade till exempel väldigt bra när en av administratörerna på hennes avdelning ville vara tjänstledig några månader och en vikarie behövdes - och det snabbt.

– Tack vare tidigare goda erfarenheter så kontaktade vi rekryteringsservice direkt och fick flera bra kandidater, men det visade sig att samtliga redan hittat nya jobb. Vi blev lite snopna, men det är ju verkligen ett gott betyg till Trygghetsstiftelsen att deras kunder kommer ut i nya jobb på kort tid.

En ny kontakt med rekryteringsservice gav napp och det visade sig bli en perfekt matchning.

– Ja, och vi fick återigen ett smidigt och proffsigt bemötande. En snabb matchning med vår kravspecifikation gav oss ytterligare bra kandidater. Efter intervjuer hittade vi rätt person, hon kunde komma igång direkt och blev snabbt en i gruppen.

När så den ordinarie administratören sade upp sig under sin tjänstledighet så utlystes anställningen i vanlig ordning.

– Vi fick ett antal sökande och blev självklart glada när även vår vikarie sökte. Hon kunde jobbet, kände oss och eftersom hon prövats i verksamheten under vikariatet så visste vi att vi behövde hennes kompetens. Hon var den mest kvalificerade för jobbet och glädjande nog valde hon att tacka ja, säger Åsa Krook.

Gunilla Mild Nygren, frilansjournalist
Magnus Liam Karlsson, foto

FAKTA

Som statlig arbetsgivare ger Trygghetsstiftelsens rekryteringsservice möjligheten att begränsa skyldigheten att utlysa en tjänst. Det beror på våra parters tolkning av anställningsförordningen.