Möjligheten att stötta människan, i jobbsökandet, och hela livspusslet

Jag tycker att det är roligt att hjälpa människor. Möjligheten att stötta människan, inte bara i jobbsökandet, utan i hela livspusslet.

Det är mycket som händer hos en själv i en jobbsökarprocess och allt hänger ihop, säger Jan Ottenfalk som är rådgivare hos Trygghetsstiftelsen i Göteborg. 

Jan har jobbat drygt tio år med att coacha allt från chefer till anställda. I hans cv finns även chefsroller och rekryterare inom olika organisationer. Jan har stor användning av sina tidigare yrkesroller i sitt arbete som rådgivare. 

Finns det något stöd som är mer vanligt att personer som söker nytt jobb efterfrågar?
Jag tycker att det är viktigt att lära känna sig själv kring vad just jag kan. Vem är jag och vilka drivkrafter har jag? Försök att hitta svaren på de frågorna för att bli mer säker på vilka yrkesroller just du ska söka framleds.

Har du några goda råd till en person som söker nytt jobb?
Ge aldrig upp utan kämpa på. Skapa en struktur och arbeta målmedvetet mot ditt mål och nya arbete.

Vad är det bästa med att jobba på Trygghetsstiftelsen?
Det är ett fantastiskt avtal som Trygghetsstiftelsen erbjuder kunderna. Jag som rådgivare arbetar utifrån det individuella behovet som kunden har. Min kollegor på Trygghetsstiftelsen har mycket erfarenhet, vi har en go och härlig stämning hos oss vilket jag uppskattar.