Använd ditt nätverk!

Mitt råd till dig som söker nytt jobb är att använda ditt nätverk bestående av LinkedIn, vänner och tidigare kollegor och kursare. T

Testa även att vidga ditt sökfält, kanske finns det där jobbet som du inte alls var inställd på, men som visar sig vara en fullträff! säger Martin Lindholm, handläggare ekonomisk förstärkning på Trygghetsstiftelsen.

Vad gjorde du innan du kom till Trygghetsstiftelsen?
Innan jag började här arbetade jag hos en stor utbildningskoncern som handläggare. Jag arbetade med interkommunal ersättning, det som fler kanske känner igen under benämningen skolpeng.

Vad gör du i rollen som handläggare ekonomisk förstärkning på Trygghetsstiftelsen?
Jag arbetar med ekonomisk förstärkning. I rollen ingår det att pröva samt beräknar våra kunders inkommande ansökningar för ekonomiskt stöd. När kunden har fått ett godkännande till att få stödet ser jag till att skapa utbetalningen i systemet. Jag har en delad roll, så förutom ekonomisk förstärkning jobbar jag även med stiftelsens leverantörsreskontra, främst med definitivbokningar, betalningar, återrapportering och kvittning av kreditfakturor.

Vad motiverar dig i ditt arbete?
Jag känner att jag gör skillnad för våra kunder. För en arbetssökande är frågan om ekonomi väldigt viktig och har ett fokus under omställningsprocessen.

Vad är det bästa med att jobba på Trygghetsstiftelsen?
Det är en modern arbetsplats med bra tekniska förutsättningar. Sen är det såklart kul att arbeta med våra två kärnprodukter, Avtal om omställning och Avtal om lokala omställningsmedel. Det är suveräna verktyg för myndigheter och statligt anställda som omfattas av avtalen.

Vad betyder omställning för dig?
För mig är omställning att hamna i en ny kontext med annorlunda förutsättningar än tidigare, oavsett om en själv eller någon annan har initierat det.